Loading...

Notice

This multimedia story format uses video and audio footage. Please make sure your speakers are turned on.

Use the mouse wheel or the arrow keys on your keyboard to navigate between pages.

Swipe to navigate between pages.

Let's go

Ahmet Polat

Logo https://in.a-lab.nl/ahmet-polat

“Creatieven werken verbindend, zij zijn namelijk niet bezig met de marktwaarde van een locatie, maar met een netwerk neerzetten. je hebt ook alleen maar een hart als het niet alleen maar om geld gaat, maar juist om de intrinsieke waarde. Dus als je een broedplaats weghaalt dan haal je het hart gewoon weg.”

Goto first page

Ahmet Polat is fotograaf/filmmaker en werkt zowel in Istanbul en Amsterdam. In 2015 werd hij benoemd tot Fotograaf des Vaderlands. Zijn werk hing onder andere in het Rijks Museum, het Stedelijk museum Amsterdam, Foam en DEPO Istanbul. Hij is meerdere keren onderscheiden, onder andere met de Infinity Award uitgereikt door het ICP in New York.

Goto first page

“Ik kon hier een atelier krijgen waardoor ik midden in de stad actief kan zijn en vanuit hier mijn plannen kan ontplooien. Plannen die tevens te maken hebben met banden die ik al heb liggen in Istanbul en Sao Paulo."

Goto first page

"Ik ben al 12 jaar docent aan de AKI in Enschede en vorig jaar is onze opleiding verkozen tot Top Opleiding in Nederland. Mijn studenten wil ik ook graag hier Amsterdam een plek kunnen geven om hun werk te laten zien, te exposeren en samenwerkingen aan te gaan. Het A Lab is een prachtig voorbeeld van die samenwerkingen. Je hebt hier namelijk de technische kant en daarnaast de creatieve kant, wat voor mij perfect is want in de meeste projecten die ik doe overlappen het creatieve en het technische elkaar.”

Goto first page

“De kruisbestuivingen binnen zo’n laboratorium van al die creatieven die gewoon de grens aan het opzoeken zijn van hun vakgebied. Die niet alleen maar bezig zijn met wat de markt wil maar, met wat de markt nog niet door heeft wat ze zouden willen. dat vind je op zo’n plek als dit."

Goto first page

Ahmet werkt op dit moment aan een theatervoorstelling over man zijn in deze tijd.

www.ahmetpolat.nl

Goto first page
Scroll to continue
Swipe to continue